ο MOSAIC // Culture & Creativity, ήταν μεταξύ των ευρωπαϊκών οργανισμών που κλήθηκαν από το Έργο TRACES να συμμετάσχει στα δύο Knowledge Transfer Workshop που διοργανώθηκαν στις 29 και 29 Μαρτίου στο Technopolis Science Park του Μπάρι και το Università del Salento στο Λέτσε αντίστοιχα.

Τα Εργαστήρια απευθύνονταν σε για στελέχη πολιτιστικών και δημιουργικών επιχειρήσεων,  καθώς και σε επιχειρηματικούς συμβούλους και μέντορες που δραστηριοποιούνται  υποστηρικτικά στον κλάδο.

Δύο ήταν τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων. Ποια είναι η σωστή μεθοδολογία και ποιες οι ιδιαιτερότητες για το Mentoring στις  Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες”, και  οι βέλτιστοι τρόποι και πρακτικές για την “Υποστήριξη της ανάπτυξης των φορέων των ΠΔΒ”

Ο Γιώργος Σάρλης, ανέπτυξε την μεθοδολογία του MOSAIC για την υποστήριξη του κλάδου στην Δυτική Ελλάδα καθώς και μια καινοτόμα πρωτοβουλία που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο έτος, με την υποστήριξη θεσμικών φορέων, για την ανάπτυξη ικανοτήτων του οικοσυστήματος στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων, στο Εργαστήριο συμμετείχαν και ο  Giordano Dicther από την H&D Partners, ο Ignasi Guardans, πρώην ευρωβουλευτής και founder της Culture and MediaAgency Europe, η Maria Back από το Arcada University της Φινλανδίας, η Lucia Lazzaro από την  Puglia Creativa, ενώ ευπρόσωποι τραπεζών (Banca Intesa Sanpaolo, Banca Etica, Banca Sella Holding) παρουσίασαν εργαλεία χρηματοδότησης και ανάπτυξης για δημιουργικές startup.

Skip to content