Στο Μπάρι της Ιταλίας βρέθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου η Mosaic// Πολιτισμός & Δημιουργικότητα, μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, για τις ανάγκες του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο “Towards a Transnational Accelerator for a Cultural and Creative Ecosystem” που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου TRACES.

Ο Γιώργος Σάρλης συμμετείχε στην πρωινή συνεδρία σχετικά με την διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την υποστήριξη και ανάπτυξη της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας.

Εκτός από τον συνιδρυτή της Mosaic, στο πάνελ συμμετείχαν και ο Εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maciej Hofman, ο π. Ευρωβουλευτής κ. Ignasi Guardans από την Cumediae, ο Gianluca Confessore από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Bilgi της Κωνσταντινούπολης και κάτοχος της έδρας UNESCO κ. Serhan Ada.

Ο Γιώργος Σάρλης ανέλυσε την μεθοδολογία και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διαμορφώνονται οι πολιτικές υποστήριξης των φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και παρουσίασε τις δράσεις και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η Mosaic για αυτό το σκοπό.

Ευχαριστούμε ξανά το Επιμελητήριο Αχαΐας για την εμπιστοσύνη του στην τεχνογνωσία της Mosaicστην Πολιτιστική Διαχείριση και για την ιδιαίτερη προσοχή που δείχνει για τον κλάδο στην περιοχή  ευθύνης του.

 

Skip to content