Η Αλεξάνδρα Τηλιγάδη με το project της “Αστικά Κοινά” που υποστηρίζεται από το START – Create Cultural Change, ήταν η mentee στο #NOT_a_mentoring session του MOSAIC // Culture & Creativity που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Patras IQ την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Οι τρεις έμπειροι Mentors που υποστήριξαν την Αλεξάνδρα ήταν ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος από την KnowBox Fund, o Βασίλης Τουντόπουλος από την Epanenarxis και ο Παναγιώτης Αναστασόπουλος από την P-Consulting.

Το project της Αλεξάνδρας πρέπει να περάσει στην επόμενη φάση, με επιχειρηματικά – επαγγελματικά χαρακτηριστικά και οι Μέντορες συζήτησαν μαζί της τις επιλογές της για τα εναλλακτικά επιχειρηματικά μοντέλα από τα οποία έχει να επιλέξει, τα μυστικά που πρέπει να έχει υπόψη της, βασικές παραμέτρους που πρέπει να σταθμίσει στην απόφασή της, πιθανές πηγές χρηματοδότησης για το επόμενο βήμα κα.

Από την άλλη, ο Γιώργος Σάρλης και ο Ανδρέας Τσιλίρας από το MOSAIC, παρουσίασαν μια επιλεγμένη καλή πρακτική από την Χώρα των Βάσκων, όπου ένα αντίστοιχο project υλοποιείται τα τελευταία 11 χρόνια και τις επόμενες ημέρες θα φέρουν την Αλεξάνδρα σε επαφή με την Βασκική ομάδα για ανταλλαγή απόψεων, μεταφορά τεχνογνωσίας και πιθανές συνέργειες μαζί τους.

Οι ενέργειες υποστήριξης και καθοδήγησης από το MOSAIC, δεν περιορίζονται μόνο στη πρώτη συνάντηση αλλά θα συνεχιστούν βέβαια και το επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα ουσιαστικής υποστήριξης φορέων και ιδεών, που φιλοδοξεί να εφαρμόσει το MOSAIC μέσα από οργανωμένη μεθοδολογία, επιλογή κατάλληλων εργαλείων και μεντόρων, πνεύμα συνεργασίας, δικτύωσης και εξωστρέφειας.

Skip to content