Μια εξαιρετικά σημαντική διεθνής συνεργασία για το “MOSAIC // Πολιτισμός και Δημιουργικότητα” που είναι πλέον  επίσημο μέλος του Δικτύου Trans Europe Halles (ΤΕΗ).

Το Δίκτυο έχει έδρα στη Σουηδία, και αριθμεί 127 μέλη από 36 διαφορετικές χώρες σε όλη την Ευρώπη (τέσσερα από τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα).

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα και πιο δυναμικά πολιτιστικά δίκτυα και από το 1983 που ιδρύθηκε, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της για τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα, τον ακτιβισμό και την επανάχρηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων για τις τέχνες και τις τοπικές κοινότητες.

Κατά την τελευταία δεκαετία, έχει συμμετάσχει σε πολύ σημαντικά διεθνή projects όπως το CreativeLenses (2015), το Cultural and Creative Spaces and Cities (2018) και το DISCE – Developing Inclusive andSustainable Creative Economies (2019) που καθιέρωσαν το TEH ως φορέα αναφοράς για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα.

Με την συμμετοχή του στο ΤΕΗ το MOSAIC εκτός από την σημαντική δικτύωση και εξωστρέφεια, θα επιδιώξει να δικτυώσει συνεργαζόμενους φορείς, δημιουργούς και καινοτόμες προσπάθειες από το τοπικό οικοσύστημα με αντίστοιχες του εξωτερικού, και να μεταφέρει επιτυχημένες πρακτικές και μοντέλα πολιτιστικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Περισσότερα για το ΤΕΗ και το MOSAIC εδώ και εδώ

 

Skip to content