Ξεκίνησε και επίσημα το έργο Entrepreneurship Up-skilling Education for Creatives - CreatEU στο οποίο το MOSAIC συμμετέχει ως εταίρος.

Το CreatEU είναι η νέα Ευρωπαϊκή συνεργασία του MOSAIC με σημαντικούς φορείς του χώρου του Πολιτισμού, της Δημιουργίας και της Επιχειρηματικότητας και στοχεύει να υποστηρίξει την ανάπτυξη των ικανοτήτων, των δεξιοτήτων και των γνώσεων των επαγγελματιών, των καλλιτεχνών και των φορέων, που δραστηριοποιούνται στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, προκειμένου να βελτιωθεί η βιωσιμότητα και η κερδοφορία των δραστηριοτήτων τους, και συνεπώς να υποστηρίξει περαιτέρω την ανάπτυξη του τομέα στην Ευρώπη.

Το CreatEU θα επιφέρει πολύτιμα αποτελέσματα για όσους εργάζονται στον κλάδο. Αρχικά, θα ολοκληρώσει μια ευρωπαϊκή έρευνα σχετικά με τις βασικές ικανότητες και ανάγκες των επαγγελματιών του πολιτισμού σε θέματα επιχειρηματικότητας, διαχείρισης, χρηματοδοτήσεων, επικοινωνία και δικτύωση.
Στη συνέχεια θα αναπτυχθούν καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και 100 επαγγελματίες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, την Σερβία και την Σουηδία  θα επωφεληθούν άμεσα μέσω της συμμετοχής τους στις δραστηριότητες κατάρτισης που θα πραγματοποιηθούν στην Ματέρα της Ιταλίας αλλά και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Στο έργο, εκτός από το MOSAIC συμμετέχουν σημαντικοί οργανισμοί από την Ευρώπη με εμπειρία στον κλάδο και στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, όπως το Matera Hub ένα από τα μεγαλύτερα Creative Hubs στην Ιταλία και την Ευρώπη, το Drivhuset, ένας κόμβος επιχειρηματικότητας από το Gothenburg στη Σουηδία, ο οργανισμός ανάπτυξης δεξιοτήτων MEUS από την Βαλένθια, το CulturaNova από το Νόβισαντ της Σερβίας και η Danmar από την Πολωνία που θα επιβλέψει την ανάπτυξη της πλατφόρμας και των τεχνολογικών υπηρεσιών.
Παραμείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

Skip to content