Ανακαλύψτε την εργαλειοθήκη του #creativeathome με δωρεάν tutorials

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την εμφάνιση όλο και πιο προηγμένων διαδικτυακών εργαλείων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν αυτές τις ευκαιρίες για δημιουργική εργασία. Χωρίς να βγείτε από το σπίτι και χρησιμοποιώντας δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία, μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε μια ταινία, μια παρουσίαση, μια ηχογράφηση ή ακόμη και να οργανώσετε διαδικτυακές συναντήσεις, εικονικές διασκέψεις ή να χρησιμοποιήσετε εργαλεία συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε τα καλύτερα δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία που έχουμε συγκεντρώσει στον ιστότοπό μας: creativitycluster.eu και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δημιουργική εργασία σε διάφορους τομείς, όπως το μάρκετινγκ, η τέχνη ή η εκπαίδευση. Θα μάθετε τα οφέλη των διαφόρων εργαλείων για την επιχείρησή σας, την καριέρα σας ή το χόμπι σας.

Το “Creative at home” είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους καλλιτέχνες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή τους εργασία. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, μαζί με εταίρους από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ισπανία και την Κροατία, αναπτύξαμε ένα καινοτόμο μοντέλο διαδικτυακής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για ενήλικες που θέλουν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητά τους. Στην ιστοσελίδα creativitycluster.eu μπορείτε να βρείτε:

  • Δωρεάν εγχειρίδια σχετικά με: το μάρκετινγκ, τα διαδικτυακά μαθήματα, την κατάλληλη επιλογή διαδικτυακών εργαλείων για την καθημερινή εργασία και την παρουσίαση έρευνας σχετικής με τα προβλήματα των καλλιτεχνών.
  • Πάνω από 50 δωρεάν εργαλεία στις κατηγορίες: βίντεο, ήχος, γραφικά, παρουσιάσεις, vr & ar, διαδικτυακές συναντήσεις, συνεργασία, επικοινωνία και screencasting.
  • Πρόσβαση σε μαθήματα σε μορφή pdf και βίντεο.
  • Πρόσβαση σε 5 δωρεάν σενάρια εργαστηρίων που μπορούν να μεταφορτωθούν και να χρησιμοποιηθούν.
  • Επικοινωνία με τον επικεφαλής του έργου και τους εταίρους, οι οποίοι είναι πάντα ανοιχτοί για να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Αν ενδιαφέρεστε για εργαλεία από την κατηγορία ΗΧΟΣ: στον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε μαθήματα για το Audacity, ένα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου που επιτρέπει στους χρήστες να ηχογραφούν και να επεξεργάζονται τη μουσική και τα podcasts τους, το Soundcloud ή το 123apps. Η μουσική και το ηχητικό περιεχόμενο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργική εργασία. Σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε και να προσαρμόζετε τα προετοιμασμένα κλιπ, ώστε να είναι ελκυστικά για τον ακροατή. Ηχογραφήστε το πρώτο σας ηχητικό υλικό και, στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το με εργαλεία που σας δίνουν τη δυνατότητα να προσθέσετε ειδικά εφέ και χαρακτήρα στα κλιπ σας. Είναι έτοιμο; Προσθέστε το στο δημοφιλές spotify ή στο youtube και μοιραστείτε το με τους φίλους σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλιπ ήχου σας οπουδήποτε! Σαν φόντο σε δημοφιλείς ταινίες, παρουσιάσεις, σαν τραγούδι που παίζεται κατά τον ελεύθερο χρόνο κλπ.

Αν ενδιαφέρεστε για εργαλεία από την κατηγορία ΒΙΝΤΕΟ: στον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε μαθήματα για τα εργαλεία Renderforest, Videoscribe, Vyond, Magisto, Wevideo, Windows Movie Maker, Vimeo ή Animaker. Κάθε ένα από αυτά τα εργαλεία σας επιτρέπει να προσαρμόζετε ελεύθερα το βίντεό σας – σμίκρυνση, αλλαγή χρωμάτων, προσθήκη ειδικών εφέ ή κινούμενων σχεδίων, καθώς και ομαλές μεταβάσεις. Τα αρχεία βίντεο είναι σήμερα οι πιο επιθυμητές μορφές επικοινωνίας που αξίζει να μάθετε και να αναπτύξετε. Το περιεχόμενο βίντεο βρίσκεται παντού. Από το Tiktok έως το τα αιωρούμενα banners, τα reels του Instagram και τα βίντεο στο YouTube, η γοητεία του βίντεο έχει κατακτήσει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν ενδιαφέρεστε για εργαλεία από την κατηγορία ΓΡΑΦΙΚΑ: στον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε μαθήματα για τα εργαλεία Canva, Picsart, Stencil, Vectr, Fotojet, Google Drawings, Unsplash, Snapseed, Freepik, Crello, Be Funky και Fotor. Χάρη σε αυτά τα εργαλεία, τα γραφικά που επεξεργάζεστε θα γίνουν ακόμα πιο επαγγελματικά και εντυπωσιακά. Οι περισσότερες από τις αναρτήσεις που δημοσιεύουμε, οι πληροφορίες που παρέχουμε, οι παρουσιάσεις που δημιουργούμε βασίζονται σε γραφικά. Τα εργαλεία για τη δημιουργία γραφικών σας επιτρέπουν να παρουσιάσετε τα αποτελέσματα της εργασίας με ωραίο, ελκυστικό τρόπο και, κυρίως, να δημιουργήσετε μια ποικιλία έργων, όπως: προσκλήσεις, επαγγελματικές κάρτες, σχέδια μαθημάτων, παρουσιάσεις, infographics, αφίσες, φυλλάδια, αναρτήσεις στο Instagram, επιστολόχαρτα, κάρτες συνταγών, βιογραφικό σημείωμα κ.λπ.

Αν ενδιαφέρεστε για εργαλεία από την κατηγορία ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ: στον ιστότοπό μας μπορείτε να βρείτε μαθήματα για το Prezi, Mentimeter, Slides, Lucidpress, Venngage, Visme, Zoho Show, Genially, Flowvella, Powtoon ή Emaze. Οι παρουσιάσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δόμηση του περιεχομένου που πρόκειται να μεταδοθεί, καθώς βοηθούν τους ανθρώπους να επεξεργαστούν και να κατανοήσουν καλύτερα τις πληροφορίες που συζητούνται. Ξεφύγετε από το PowerPoint και ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο των διαδικτυακών παρουσιάσεων! Μια νέα γενιά πολύ πιο ανθεκτικών στο μέλλον, λόγω των διαδραστικών και προηγμένων λειτουργιών, διαδικτυακών εφαρμογών περιμένει να χρησιμοποιηθεί. Χάρη σε αυτά τα εργαλεία, οι παρουσιάσεις σας θα ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Δάσκαλοι, εκπαιδευτές, επιχειρηματίες, φοιτητές και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία πληροφοριών μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το εκτεταμένο σύνολο εργαλείων παρουσίασης.

Αν ενδιαφέρεστε για εργαλεία ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: μπορείτε να βρείτε μαθήματα για το Anchor, Mailchimp και Survey Monkey στην ιστοσελίδα μας. Αυτά τα εργαλεία σας επιτρέπουν να δημιουργείτε ενημερωτικά δελτία και έρευνες, για να αυξήσετε τη σύνδεσή σας με την κοινότητα και έτσι τις πωλήσεις ή την ανταλλαγή γνώσεων σε όλο τον κόσμο. Οι άμεσες διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα πρότυπα της έμπνευσης και της δημιουργικότητάς σας.

Αν ενδιαφέρεστε για εργαλεία από την κατηγορία AR & VR: στον ιστότοπό μας μπορείτε να βρείτε μαθήματα στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας με εργαλεία όπως το Aumentaty Community και Cospaces. Οι εφαρμογές AR/VR μπορούν να έχουν εκτεταμένο γραφικό περιεχόμενο και να χρησιμοποιηθούν στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η τέχνη, ως κλάδος, ήταν πάντα συνδεδεμένη με την καινοτομία, γι’ αυτό και οι τεχνολογίες αυτές χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη των καλλιτεχνών. Οι εφαρμογές που παρουσιάζονται επιτρέπουν στους χρήστες να ζωγραφίζουν ή να σχεδιάζουν σε 3D χρησιμοποιώντας AR/VR, να σμιλεύουν, να μοντελοποιούν και ακόμη να δημιουργούν κινούμενα σχέδια.

Αν ενδιαφέρεστε για εργαλεία από την κατηγορία ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: στον ιστότοπό μας μπορείτε να βρείτε μαθήματα για τα Padlet, Socrative, Flinga, Wakelet, Jamboard, Mural, Wordcloud, Wisemapping, Trello, Witeboard, Lino. Πρόκειται για εργαλεία για ανταλλαγή γνώσεων και οργάνωση ιδεών. Πολλά από αυτά βασίζονται στις αρχές της οπτικής σκέψης, η οποία σας επιτρέπει να αυξήσετε τη συνέργεια με τους χρήστες μιας ομάδας με ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών με οπτικό τρόπο, χρησιμοποιώντας τις δημιουργικές ικανότητές σας και σχεδιάζοντας έργα.

Αν ενδιαφέρεστε για εργαλεία από την κατηγορία ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ: στον ιστότοπό μας μπορείτε να βρείτε μαθήματα για τα Miro, Adobe Connect, Google Meet, Microsoft Teams, Jitsi Meet. Είτε πρόκειται για απομακρυσμένη εργασία ή όχι, ένα πράγμα είναι βέβαιο: τα εργαλεία online συναντήσεων και διασκέψεων θα υπάρχουν για πάντα. Το λογισμικό διαχείρισης συναντήσεων βοηθά τόσο τα άτομα όσο και τις ομάδες να σχεδιάζουν, να οργανώνουν, να εργάζονται αποτελεσματικά ανεξαρτήτως απόστασης και να καταγράφουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων. Χάρη στα εργαλεία που προτείνουμε, θα αυξήσετε την ικανότητά σας να επικοινωνείτε, θα εξοικονομήσετε χρόνο και θα έχετε εύκολη πρόσβαση στην online αλληλεπίδραση.